Sunday, May 29, 2011

melepak di tasik

hohoi! hari first di sem baru sangat seronok! ternyata uitm merbok begitu meriah dengan wajah2 baru. junior comel2! pastu kan.....  ok, itu sudah lari dari tajuk. haa harini kelas habis awal, 10.30 a.m. (sepatutnya 11.50 a.m) tapi maklumla hari first. lecturer tu pun nampak nice. heheh. memandangkan masih awal, kami pun lepak kat tepi tasik. macam biasa, ikan-ikan sedia menunggu sesiapa yang datang untuk bawak makanan. kami beli nasi. separuh plastik - 60 sen atau orang kedah kata 6 kupang. berderu makan. haha kelaparan sungguh. last2 dapat idea nak perangkap ikan puyu tu. dengan berumpankan nasi dalam plastik, dapat la 3 ekor! tapi sekor lagi berjaya lompat balik so tinggal 2 ekor. sekor besar dan sekor kecik. masa dalam plastik tu pun pakat dok kalut makan jugak. tak heran pun yang diri sudah ditangkap oleh sekumpulan budak pelik. =.=
aku suruh buang yang besar tu. tinggal la yang kecik. member aku bawak balik bela kat bilik. kekeke. tapi orang tua-tua cakap bagus bela ikan puyu, pencuri tak berani nak masuk. (kononnya) aku pun tataw kesahihannya. hoho. mari saksikan kepunyuan ikan-ikan puyu tersebut!

berebut makanan

tercari-cari makanan

banyakkkk

hasil tangkapan di hari pertama sem 3! haha >.<
(dipegang oleh waibee dan di snap oleh aku)



haha cool kan? kami memang selalu lepak sini bagi ikan-ikan ni makan. nak release
tension pun boleh. seronok. lastly, uitm merbok is awesome! :D

6 comments:

  1. hoho..ni kira ada haiwan peliharaan kt bilik la ea?? hhee

    ReplyDelete
  2. ahh..rindu merbokk..haha..bukan ade biawak ke dekat tasik tuh?? :D

    ReplyDelete
  3. @syrupmasin : haha biawak ada 3 ekor!

    ReplyDelete
  4. @tOkeY aIskrIm: ngek. haha ♥ puyu!

    ReplyDelete