Friday, March 9, 2012

masak-masak 6

ayam masak serai. 

p/s-aku masak benda yang aku nak makan ja. haha

Monday, March 5, 2012

azeem fikri


situasi 1
masa dlm kereta, adek aku si pokpek tu pun bertanya..
adek: kaklong, sunat tu saket macam semut gigit ja kan?
aku: sapa kata??
adek: upin ipin.
aku: =___=

situasi 2
adek aku beriya-iya bgtau yg dia dh reti mengeja.
adek: kaklong, adek dah reti eja.
aku: betui ka? cuba eja.
adek: sa tu, satu. d u a, dua. em pat, empat.
aku: aik nombor tiga mana?
adek: nombor tiga cikgu tak ajar lagi..
aku: =___=

Sunday, January 15, 2012

happy birthday to me!

alhamdulillah, aku dah cukup 20 tahun. heh. harini keluar, snap2, makan, and dapat hadiah. shamira bagi aku tali lilit nama. comeyy. thanx. bf aku bagi kasut vans. hee thanx jugak. thanx kwn2 sbb wish. aku harap aku akan bertambah baik dalam hidup. love you all!



thanx :)



Wednesday, January 4, 2012

money money

"It's not about the money, money, money
we don't need your money, money, money"

piiiirah tak perlu duit konon. hampa kaya dok nyanyi takpa laa. =.=
i really need money rite now. a lots of money. hmm. 

Thursday, November 17, 2011

masak-masak 5

ayam masak sos + macaroni goreng
<3

Monday, October 31, 2011

masak-masak 4


menu hari ini ayam masak madu. (kuah terkering)
hahahaha enjoy :p

Thursday, September 15, 2011

camping di pantai merdeka

hey there. 13-14 aribulan iaitu klmarin aku dgn bebudak kelas PL3J bercamping kat pantai merdeka. naik bas ke tanjung dawai n naik bot ke pantai merdeka. sampai lebih kurang pukul 3 lebih, check in chalet dan buat aktiviti bahagi kumpulan. then prepair utk buat BBQ. sementara tu, aku dgn kwn2 cari kerang yang ada kat situ sbb air dah surut. aku sempat menyibuk kat budak2 yang tgh cari siput gergasi. aku tolong cari jugak. hehe best! sampai kotor habis seluar. banyak aku jumpa sebab siput tu memang banyak. budak tu cakap siput tu buat sup. er.. aku tataw pulak camna jadinya. then dah penat cari kerang n kepah, (dapat 5 kot) kerang 4, 1 kepah. aku bakar sekali dgn ayam. pastu aku tinggal sbb nak pegi mandi dgn kwn2 dekat swimming pool. malam tu kami makan ayam + sosej bakar sampai kenyang, main game, bakar marshmallow, menyanyi ramai2, & macam2 lah. dah tengah malam pun main tuju kasut lagi. haha. main, menyanyi sampai pukul 4 pagi. esoknya selepas ada game tukar hadiah n makan, balik. apa yang aku nak cakap ialah aku sayang bebudak kelas aku. dah mcm family. hmm tapi lepas ni kami dah ta jumpa. masing2 dengan haluan sendiri. apa2 pun. aku takkan lupa kenangan kita bersama. :')

Monday, September 12, 2011

PMA +

tah kenapa aku selalu rasa aku ni kurang bernasib baik. banyak sangat benda terjadi buat aku rasa down. harini saja dah macam2 terjadi buat aku rasa nak menangis. nak marah tak boleh, cuma boleh merungut sedih. kadang2 rasa penat sangat nak lalui semua ni. tapi semua yang terjadi mesti ada hikmah. tapi apa hikmahnya? aku tak kuat nak tempuh sorang2. lepas 1, 1 benda lagi yang buat aku sedih. bertimpa2. dan sekarang ni aku ada macam2 masalah yang aku pendam. kadang2 benda yang jadi sebab salah aku + benda sekeliling buat aku rasa nak marah. contoh- pagi tadi aku turun nak pegi kedai print tapi bila dah sampai floor bawah, aku perasan yang aku tertinggal fon. aku pun naik bilik balik then ambil fon. then bila dah sampai kedai print, aku baru tringat yang aku tak bawa kertas yang kena letak sekali dengan esaimen. so, aku kena balik naik bilik balik. then aku pegi kedai balik dan bila dah siap print, kawan aku baru cakap yang lecturer suruh aku tukar title untuk essay aku. so, aku kena balik bilik untuk repair essay aku dan bila dah siap, aku pegi kedai tadi tapi budak2 kat kedai tu lembab masa guna printer sampai aku kena tunggu lama sangat untuk print sehelai kertas yang dah direpair. tapi sebab tak boleh buat apa2, aku cuma genggam tangan aku kuat2 sambil menyumpah2 dalam hati untuk rasa lega. hmm aku dah cuba untuk pikir positif but it's too hard for me sebab aku tak nampak good side kenapa benda tu jadi kat aku. haihh tah lah. lepas ni final exam. aku harap aku dapat buat yang terbaik. PMA! :)