Thursday, September 15, 2011

camping di pantai merdeka

hey there. 13-14 aribulan iaitu klmarin aku dgn bebudak kelas PL3J bercamping kat pantai merdeka. naik bas ke tanjung dawai n naik bot ke pantai merdeka. sampai lebih kurang pukul 3 lebih, check in chalet dan buat aktiviti bahagi kumpulan. then prepair utk buat BBQ. sementara tu, aku dgn kwn2 cari kerang yang ada kat situ sbb air dah surut. aku sempat menyibuk kat budak2 yang tgh cari siput gergasi. aku tolong cari jugak. hehe best! sampai kotor habis seluar. banyak aku jumpa sebab siput tu memang banyak. budak tu cakap siput tu buat sup. er.. aku tataw pulak camna jadinya. then dah penat cari kerang n kepah, (dapat 5 kot) kerang 4, 1 kepah. aku bakar sekali dgn ayam. pastu aku tinggal sbb nak pegi mandi dgn kwn2 dekat swimming pool. malam tu kami makan ayam + sosej bakar sampai kenyang, main game, bakar marshmallow, menyanyi ramai2, & macam2 lah. dah tengah malam pun main tuju kasut lagi. haha. main, menyanyi sampai pukul 4 pagi. esoknya selepas ada game tukar hadiah n makan, balik. apa yang aku nak cakap ialah aku sayang bebudak kelas aku. dah mcm family. hmm tapi lepas ni kami dah ta jumpa. masing2 dengan haluan sendiri. apa2 pun. aku takkan lupa kenangan kita bersama. :')

3 comments:

  1. saya nak tanya di pantai merdeka adakah khemah disediakan atau kita perlu bawa sendiri?berapakah harga untuk sewa tapak perkhemahan?terima kasih

    ReplyDelete